.



Čas šípků je zde, čaj od mojí prababičky

21. září 2009 v 22:22 | Marie |  BYLINKY pro uzdravení
Po mnoha letech jsem dnes trhala šípky, jsou právě akorát zralé. Mám ráda šípkový čaj, který obsahuje mnoho vitamínu " C ". Moje prababička pokaždé na podzim natrhala a nasušila mnoho kil červených šípků. Sušila je v otevřené troubě, která jen málo hřála a v jejím bytečku ( měla jen jednu místnost ) šípky krásně voněly. Až si budete vařit tento čaj, dejte do konvice velkou hrst šípků, vodu a přiveďte k varu, nechejte chvilku povařit a odvar slijte. Natočte znovu vodu a opět dejte vařit. Vaříme asi 5 - 10 minut a necháme čtvrt hodinky odstát. Pak si nalijte čaj do velikého hrnku. Čaj má nádhernou tmavou červenou barvu a výborně chutná. V obchodě prodávají porcovaný šípkový čaj .... ale asi to nemá nic se šípky společného !!! Zítra jdu opět trhat tyto nádherné plody, je jich velká úroda a při trhání jsem měla v hlavě, jak opět na jaře krásně rozkvetou svou jemnou růžovou barvou ...
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Moře lásky Moře lásky | Web | 21. září 2009 v 22:40 | Reagovat

Rad jsem zbiral samorostouci bylinky pro čaj. Šipek krasni vypada

2 Naďa Naďa | E-mail | 27. září 2009 v 11:17 | Reagovat

A nezničí se tím vařením vitamín c???  Mám recept,kde se nechají šípky přes noc vyluhovat a ráno se jen přihřeje.

3 Marie Marie | 27. září 2009 v 11:34 | Reagovat

[2]: Milá Naďo, tak to vařila moje prababička, babička, maminka ... a jestli se zničí vitamín "C" to nevím ... ale čaj je výborný ...  :-)

4 ANDIKK ANDIKK | 2. října 2010 v 17:07 | Reagovat

VELICE DOBRE DOPORUCUJI VSEM

5 Martin Martin | E-mail | 27. prosince 2010 v 13:49 | Reagovat

[2]:Naďo , také to tak vyluhuji a přihřívám, tak to zase dělala má prababička

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama