Šípková marmeláda

18. září 2013 v 20:27 | Marie |  BYLINKY pro uzdravení



ŠÍPKOVÁ MARMELÁDA

Potřebujeme 1 Kg vypeckovaných šípků
500 g cukru
asi 1 l vody

Šípky zbavíme jader a bubáčků, důkladně několikrát propláchneme vodou, aby jsme odstranili zbývajících malých peciček a chloupků, pak dáme do sklenice, zalijeme vodou, aby byly šípky ponořené a necháme alespoň hodinu takto namočené, nebo do druhého dne. Nalijeme do hrnce a povaříme asi 5 minut, po schladnutí, propasírujeme přes umělohmotný cedník, slupky, které zbydou v sedníku vyhodíme. Vzniklou pastu rozmixujeme na klasickém mixeru, vznikne hodně hustá tekutina, můžeme znovu propasírovat přes ještě jemnější sítko, znovu nalijeme do hrnce a vaříme na mírném ohni, aby se vyvařila část vody ( já moc dlouho nevařím) pak přidáme cukr, kdo chce může dát želírovací cukr, já dávám obyčejný, nevadí mi, když je marmeláda tekutější. Když se cukr rozpustí, horké lijeme do šroubovacích skleniček, uzavřeme a vezmeme dvě chňapky a se sklenicí zaklepeme směr nahoru a dolů, tím uteče zbylý vzduch a máme zavařeno.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama