.



VÁCLAVKY na kyselo, s cibulí a s kapií

30. září 2013 v 14:06 | Marie |  RECEPTY - sirupy, marmelády

VÁCLAVKY - S CIBULÍ A S KAPIÍ

Tyto dny je václavek v lese hojně, já je mám ráda takto:
Sbírám jen mladé kloboučky, povařím je v osolené vodě, důkladně propláchnu ve studené vodě, scedím, dám do mísy, přidám nakrájené dvě velké cibule a asi 4 kapie. Promíchám a dám do skelnic, zaliju lakem na okurky a steriluju asi čtvrt hodiny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jiřina Jiřina | 10. října 2013 v 9:06 | Reagovat

Ty zavařené václavky vypadají velice dobře a v zimě jsou jak najité,děkují za recept vyzkouším

2 Marie Náprstková Marie Náprstková | Web | 11. října 2013 v 7:14 | Reagovat

Jiřinko, takto upravené václavky jsou moc dobré, včera je u mě konzumovala kamarádka ze Šumavy, právě s ní jsem chodila po lese a nasbírala jsem si dostatek václavek. Kamarádka tyto houby neznala a v životě je nesbírala. Po ochutnání u mě už tyto houby sbírat bude a také si je takto uchová na zimu :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama